maanantai 30. huhtikuuta 2012

Vappumenun rakentamista



Enpä ollut tullut ajatelleeksi, että tämän maanantaisen vappuaaton olisi voinut pitää vapaapäivänäkin. En.
Töiden jälkeen ryntäsin kauppaan, johon oli myös rynnännyt puolet tämän kulmakunnan asukkaista sen näköisinä, etteivät hekään olleet ajatelleet tuota vapaapäivämahdollisuutta. Kassajonot olivat pitkiä ja hyllyt osin puolityhjiä. Nakit, valmiit salaatit ja sen sellaiset olivat vähissä.

Tarkoituksena on viettää pienimuotoinen aamupiknik huomenna Ullanlinnassa tuttavien kanssa. Olin ajatellut suunnitella menun erityisellä huolella mutta toisin kävi. Koska olin mennyt töihin tänään, huomasin etten nyt illalla enää oikein jaksakaan panostaa tuohon menu -asiaan. Alkoi äsken jo tuntua tyhmältäkin lähteä parin skumppalasin vuoksi aamuvarhaisella ja vapaapäivänä meiltä keskustaan vielä tässä iässä - heheh. No, traditio mikä traditio. Sinne mennään.

Olin jo aiemmin ajatellut ostaa Kiseleffin talon toisen kerroksen Patisserie Teemu & Markuksen macaron -leivoksia mukaan pikinik -koriin. Kun ehdin sinne, ne oli jo myyty loppuun. Olisikohan etukäteistilaus ensikerralla mitään? Varmaan olisi. En usko, että Kiseleffin Teemu ja Markus pahastuvat, jos laitan tähän sivulle kuvan heidän macaron -leivoksistaan. Rakastan niiden värejä. 

http://www.patisserietm.fi/



Mukaan pakataan nyt macaronsien sijasta pikkumunkkeja, hedelmiä, sormileipiä ja mitä nyt vielä keksin.Ja tietenkin kuohuviiniä.

Kuohuviinin valintakriteerit olivat aivan satunnaiset elleivät suorastaan höpsistiset. Kuohuviinin hailakan vaaleanpunainen väri vain huuteli hyllystä: tule tänne päin, tule tänne päin. Ostoskoriin tuo väri-ihme joutui. Mausta en tiedä mitään. Myyjä todisteli kyllä juoman maukkautta, kun ihmettelin ääneen, että onkohan tämä juotavaa. Huomenna tiedän.

Alunperin olin varannut kuvassa olevan mansikkakuoharin piknikjuomaksi, mutta päätimmekin hyvän naapurin kanssa avata kotiterassiemme kesäkauden tuolla juomalla jo eilen. Hyvää oli. Samoin toivotan nyt hyvää ja aurinkoista vappua teille kaikille. 






 


3 kommenttia:

  1. Hyvää oli, vahvistaa naapuri, ja toivoo, että huomiseen piknik-koriin päätynyt juoma maistuu myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Naapuri. Toivon myös että tuo huominenkin juoma on yhtä maistuvaa. Hyvää Vappua sinnekin päin.

      Poista
  2. Niin ja unohdin mainita: ylin ja alin kuva ovat ko. naapurin ottamia. Luvan kanssa lainattuja tähän kirjoitukseen.

    VastaaPoista