tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen


Tervetuloa! (Kuva MS)
Pääsiäiseksi koristettu ikoni (kuva NS)

Kirsikat, ruohot, etc
Kirsikan oksat ehtivät kukkaan pääsiäiseksi. (kuva NS)
Tämö kukka kukkii naapurin pihalla.
Krysanteemi, hyväksi osoittautunut pääsiäiskukka tämäkin.


Oikeastaan en odota ketään kamalasti kiinnostavan minun pääsiäiskukkani. Tämä kuvien laitto on enemmänkin harjoittelua. Blogeissa on ominaisuuksia, joita en vielä osaa käyttää. Harjoittelen. Haluaisin esimerkiksi laittaa näkyville linkit blogeihin joista itse pidän: Keltainen talo rannalla - mielenkiintoisia sisustuskuvia, Dustjacket attic - myös upeita muotikuvia, Lost in Cheeseland - Mr Cheeselandin nainut amerikkalainen expat Ranskassa, ja se joku australialainen täti, joka jakelee hyödyllisiä elämänohjeita mm. luottokorttivelkojen maksamisesta ym.. Näitähän riittää.  

Pääsiäisestä nyt kuitenkin sen verran, että kirkko tuli kierrettyä eli osallistuimme, kuten aina, ortodoksiseen pääsiäisyön liturgiaan. Pääsiäisuklaat ja perinteiset pääsiäisruuat syötiin myös yhtä perinteisten sukulaisten kanssa. Siinäpä se.

Pääsiäisviini oli tällä kertaa kosher -viiniä Golanin kukkuloilta eli Israelin kiistellyiltä palestiinalaisalueilta. Pari ensimmäistä kulausta, jos eivät nyt ihan menneet väärään kurkkuun, niin toivat kuitenkin mieleen Finnwatchin Sonjan ja kumppaneiden äskettäisen raportin suomalaisyritysten yhteyksistä Israelin laittomiin siirtokuntiin. Joopa, niinpä. Oli miten oli, rabbien kosheriksi todistama viini oli hyvää. Olin iloinen siitäkin, että Heimosotaveteraani toivotti Chag sameach, lähin käännös on kai "happy holidays", minulle ja perheelleni vaikkei itse pääsiäistä tässä muodossa vietäkään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti