keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Ihan pihalla

In my garden

Because of  the Ascension Day I ´ll enjoy a long weekend dedicated to my garden. I'm pretty proud of my small garden. My "great" horticultural methods are mainly organic. We have exchanged plants with neighbors and friendssome of the plants are transferred to my garden from the wild.

I also try to build a beautiful garden with relatively little money. You can spend a small  fortune to your garden if you so wishI am simply missing that small fortune.  Poverty makes you inventive even in gardening. But anyhow, now it is time to enjoy my springflowers. 





Arkipyhän vuoksi on pari ylimääräistä vapaapäivää tiedossa. Sen lisäksi että vien lapsen ja veneen purjehduskilpailuihin, ajattelin hoitaa pihaani.

Voikukat pois. Mansikkapenkki uuteen uskoon. Ruohonkin voisi jo leikata. Terassilaatat uusia. Multaa ja turvetta hakea. No niin .... Terassilaatat eivät ole tämän viikonlopun juttu. Vanhat ja mädät kelvatkoon vielä jonkin aikaa. Ja sitä paitsi ketoneilikka kukkii niiden raoissa kauniisti.  Tosin se kukkii vasta myöhemmin kesällä, mutta ei nyt heittäydytä pikkumaisiksi.

Ketoneilikka, kuva NS

Multa ja kasvuturve saavat nekin odottaa. En omista autoa, niin että puutarhan hoito vaatii vähän suunnittelua siinäkin suhteessa.

Olen aika ylpeä tuosta pihastani. Ylpeä siitä, että olen saanut sen edes tuohon kuosiin lähinnä luomumenetelmin. Kasveja on vaihdettu naapureiden ja tuttavien kanssa, kasvatettu siemenistä, pistokkaista, jopa joitain siirretty luonnosta. Kielot siirrettin suoraan metsästä, ja tästä keväästä tuntuu tulevan varsinainen kielokevät.

Yritän myös saada kaunista aikaan suhteellisen vähällä rahalla. Puutarhaan voi upottaa pienen omaisuuden jos niin haluaa. Minulta puuttuu se pienikin omaisuus. Köyhyys tekee kekseliääksi puutarhanhoidossakin.

Oikeastaan olen edelleen ihan pihalla, kirjaimellisesti, koko puutarhatouhusta. Olen vain kokeilemalla kaikenlaista onnistunut saamaan jotain aikaiseksi. Ehkä paremmannäköistä, hoidetumpaa ja vaikka mitä muuta voisi puutarhassani olla, mutta hyvä näinkin.

Ja niin kuin kuvaan kuuluu: keväällä olen tosi innostunut kaikesta, syksyyn mennessä intoni lopahtaa. 
 
Jos huomenna on lämmin aamu, niin aamukahvi pihalla ei olisi yhtään hullumpaa. Ai niin, eipä käykään huomenna: äitivelvollisuudet kutsuu eli vene ja lapsi pitää hoitaa rantaan. No ylihuomenna. 

Kevätkukat, kuva PN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti