tiistai 8. toukokuuta 2012

Grunge -mummut


Grungea Marc Jacobsilta ja cellardoreclothing - blogista löydetty grungetyylinen  iltapuku

Tuttava teki MTV3:n ”Mille vuosikymmenelle kuulut” - testin ja julkaisi sen facebookissa. Minä perässä tekemään samaa.

Tulos: olen grunge. ”Flanellipaita päälle ja Levikset jalkoihin, sinut on tehty grungesta, nainen! Ai, miten niin 1990-luku oli muka mautonta aikaa? Silloin kaikki oli paremmin! Musiikkien alagenret kukoistivat, sai kapinoida ja olla tasan niin rähjäinen kuin halusi ja mikä parasta, tietokoneet ja matkapuhelimet yleistyivät vihdoin. Jos olet jo liian vanha ja väsynyt villiin grunge-iltaan, voit aina kääriytyä raitasukkiisi ja katsoa Simpsoneita hyvillä mielin neljä kokoa liian suurissa vaatteissa – olivathan ne in vielä 20 vuotta sitten!”

Simpson -kausi on mennyt minulta ohi, mutta voisin kyllä kävellä verkkareissa enimmän aikaa. En missään hikiurheilullisissa hightec -verkkareissa vaan kaikissa niiden mukavissa muunnoksissa.

Totta on myös, että vaatekaappini sisällön keski-ikä on aika korkea. Se ei todellakaan johdu siitä, että uudempien hankintojen joukossa olisi jokin designaarre 1950 -luvulta. Ostan tai teen -osaan oikeasti ommella- vain todella vähän vaatteita. Minun kulutuksellani maailmassa vallitsisi ikuinen vaatetusteollisuuden lama.

Ei niin ettenkö pitäisi vaatteista. Yksi lempiblogeistani, The Sartorialist, on keskittynyt vain vaatteisiin. En vain halua omistaa viittä paria bikineitä ja viittäkymmentä kenkäparia. En edes tapauksessa, että minulla olisi rahaa kuluttaa vaatteisiin mielinmäärin.

Itse asiassa olen oikein mielelläni luokiteltu grungeksi. Lisäksi pieni lisäripaus luksusta. Vähän 1970 -lukua ja hippiliikettä. Mukaan ruotsalaisen Ewa i Wallan vaatteita. Voila! Grunge -mummut tulee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti