lauantai 18. tammikuuta 2014

Bysanttimorsian



Christian Dior: “Deep in every heart slumbers a dream. The couturier knows it: every woman is a princess." (Kuva: http://home-biba.blogspot.fi/ 16. january 2014)

Aloitetaan tämä vuosi perinaisellisella aiheella: häät.

Viime blogini "bysanttiruhtinatar" kirvoitti koko joukon keskustelua siellä ja täällä. Asian ydin oli, että jos oikeasti menee vielä 40 - 50 - 60 vuotiaana ensimmäisen, toisen, kolmannen, lukemattomamman kerran naimisiin, niin mitä ihmettä häihinsä panee päälle.

Perisynkisteljiä halusi asian hoidetuksia 70 -lukuiseen tyyliin "nopeesti vaan maistraatissa ja se siitä". Mottona: jakkupuku piisaa kaikkeen ja se on jo kaapissa. Osa halusi koko hörhöbaletin. Loput olivatkin sitten ihan pihalla.

Perisynkistelijää lukuunottamatta kaikki halusivat juhlat. Tavallinen juhlapuku tuntui tylsältä tilaisuuden laatuun nähden. Kukaan ei halunnut näyttää "morsiammen äidiltä" omissa häissään.

Vaikka maailma muuttuu, niin hääpukumaailman päätähti on edelleen 20 + , kalpea, hoikka ja ainakin jollain päähöristyksellä varustettu. Jos siinä päähöristyksessä näyttää alaikäiseltä Camilla Parker Bowlesilta niin kuka välittää. Kauneus tai kauheus on katsojan silmässä ja siellä se pysyköötkin. Niin julma ei ilkeinkään sukulaistäti saa olla, että jollain typerällä vaatehuomautuksella pilaa nuoren ihmisen ainutkertaisen juhlan.

Maailman hääparit kuitenkin vanhenee. Iso osa uusiomorsiammista on timmissä kunnossa ihan mihin pukuun vaan: lyhyttä, avonaista, valkoista, hihatonta, sinä nimeät - kaikki käy.

Mutta se porukka sitten, jolle valkoinen väri ei sovi, huntu on vitsi, muut hörsöt enimmäkseen hölmöjä, pitkä puku ei tunnu omalta, mutta sitä ei tee lyhytkään puku, kanankaula ei kestä avointa dekolteeta, rintavarustus on tyyppiä "silikonia K-kaupan kassissa", tai sitten ihan päinvastaista, käsivarsissa on salakujeltettu velliä jo vuosia ja säärissä suomalaisugrilainen perimä kulminoituu potenssiin kymmenen. Ja sitten vielä "same-sex marriage" -pukukoodit. Tee nyt tälle joukolle sitten hääpuku!

Huvikseni googlasin aiheesta. Ei löytynyt oikein mitään. En aio päätyä hääbloggariksi, mutta olisi kiinnostavaa kuulla lukijoiden ideoita ja mielipiteitä aiheesta!

Kuva http://24.media.tumblr.com/tumblr_m2un6hadG11ql2bgho1_500.gif




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti