sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulunaikaa

Aikuinen ja melkein aikuinen lapsi nukkuvat. Molemmat ovat kotiutuneet tänne pyhiksi. Aikani vierassängyssä vääntyiltyäni nousen ylös. Facebookissakin kukkuu jokunen aamuyön hereillä olija.

Luen parit blogikirjoitukset ja katselen kuvia valkoisista joulusisustuksista. Tarkistan myös sen talon tilanteen, jota olen ajatellut jo kuukausia. Olisi mahtava joulupaikka! Talokaupan ja remontin jälkeen odotettavissa olisi sitten saaristolaisjoulu 1800 -luvulta ainakin tarjoilujen osalta: suolasilakkaa ja sahtia.

Jossain kohtaa jouluvalmisteluja tilanne on karannut lapasesta, jossain mennään tradition mukaan. Mummukin on ehtinyt ilmoittaa ettei aio osallistua perheen joulunviettoon. No, näin on ollut joka joulu.

Joulukranssi rapisee ulkoseinällä. Ovat luvanneet kovaa tuulta illaksi - taas kerran. Joulukukkaset odottavat kaupassa. Kuusi on kuusikauppiaalla. Kauppalista valmistuu hiljakseen, ehkä tänään, ehkä maanantaina.

Vanhat vuosikymmeniä mukana seuranneet joulukynttilät tököttävät nekin sikinsokin eteisen pöydällä. Mikä mieli on tehdä joulupukin muotoisia kynttilöitä? Kuka haluaa polttaa joulupukilta pään?

Joulukirjat on paketissa, konserttiliputkin paketoitu. Vuoden Isompi Lahja  tuli tyttären mukana Hollannista eilen. Toivottavasti siitä on saajalleen paljon iloa. Mietin, josko lahjoittaisin vielä itselleni vesiliukoiset öljyvärit ja kankaan - tai akryylivärit.

Olen toivonut joululahjaksi laulutuntia tai vaihtoehtoisesti Stockmann Beautyn lahjakorttia. Molemmat tarpeeseen: toinen estämään sielun rapistumista, toinen ruumiin tai ehkä molemmat estävät kumpaankin.

Ainakin talvipäivä on nyt seisahtunut ja tästä mennään kohti valoisaa kevättä. Hitaasti mutta mennään.

Hyvää joulunaikaa teille kaikille.

God Jul
Merry Christmas.
Feliz Navidad
Vrolijk KerstfeestBuon Natale
Kala Christouyenna

Joyeux Noël
Buorrit Juovllat
Frohe Weihnachten
Glædelig Jul
Noeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutlu Olsun
Häid jõule

 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos. Samoin sinne. Tavataan viimeistään Lady Sailin merkeissä. Mietin juuri, tuota kirjoittaessani, että kaiken jälkeen juomme sitten kesällä sivistyneesti skumppaa seuran laiturilla tai sitten me kaksi vedämme sitä kaksin käsin jossain ihan toisessa rannassa. Tapahtuma ei ole onneksi pelkästään meistä kiinni, vaan mukana on osaavaa porukkaa.

      Poista