sunnuntai 12. elokuuta 2012

Navigare etc

Boat project of my son is proceeding well. The boat looks much better now when washed, but the tough part of reparing all the damages is still ahead. Let´s hope everything is done before the end of this sailing season.

PS. Finnish sailing team Silja Lehtinen, Silja Kanerva and Mikaela Wulff won the olympic bronze medal in women's match racing on Saturday. Congratulations!

Lapsi tarvitsi apua veneen kääntämisessä. Scout 430 on suunniteltu kantamaan noin 300kg partiolaisia ja on aika painava. Kahdestaan emme saisi venettä käännettyä.

Täytyi sitten mennä rannassa olevan ”cafeen” kaljaveikoilta pyytämään kääntöapua. Huvittavaa ja typerää oli, että terassilla oli jokunen nuorehko, hyväkuntoisen ja muutenkin hyvinvoivan näköinen mies, joissa julkinen avunpyyntöni aiheutti pään kääntymisen toiseen suuntaan eikä mitään toimintaa. Sen sijaan pihatonttuja muistuttava, eläkeiän jo saavuttanut herraseurue ilmoittautui oitis kääntämään venettä. Rupesin jo varmistelemaan tilannetta kertomalla, että vene on sitten todella painava, mutta se ei saanut ukkoja perääntymään. Itsekseni mietin jo viimeisimpiä elvytysohjeitakin. Ja sen varmistamista ettei vene kääntäessä mäjähdä kannatuspuiden päälle yhtään kovemmin kuin on asiallista.

Niin vain pihatontut käänsivät veneen. Ilman haavereita ja sydämen tykytyksiä. Jokaisella heistä oli myös oma mielipiteensä siitä, mitä veneelle olisi hyvä tehdä seuraavaksi pintakäsittelystä pohjan skrupujen hiomiseen.

Kiitoksien jälkeen ukot vetäytyivät takaisin terassille turisemaan. Mietin pitäisikö käydä tilaamassa vielä yksi olutkierros heille, mutta eivätköhän nuo jo olleet osansa panimoteollisuuden tuotteista saaneet.

Taas kerran mietin myös sitä, mistä ihmeestä on tullut se 30-40 vuotiaiden miesten ryhmä, joille avuliaisuus vieraita kohtaan on ilmeisen tuntematonta.  Missä kohtaa meni jotain pieleen?

Lapsen veneproggis on nyt kuitenkin hyvällä mallilla, vaikka varsinaiset korjaustoimenpiteet vasta alkavat. Listat, hiomiset, pintakäsittely, purjeiden tarkistaminen, masto … Kirjastosta löytyi taustatietoakin korjauksien tueksi ettei kaikkea tarvitsisi kantapään kautta opetella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti