lauantai 2. kesäkuuta 2012

Ihan Sama


Nuori mies, 14, tarvitsee uudet housut kesäksi. Nuoren miehen tarkistettua pariinkiin kertaan "onks pakko” pääsemme jonkinlaiseen yksimielisyyteen asiasta. Vielä muutaman "onks pakko" -kysymyksen jälkeen sovimme tapaamisen perjantaiksi paikalliseen kauppakeskukseen. 

Nuori mies vääntäytyy paikalle. Kysyn onko hän kenties ajatellut millaiset housut haluaisi. ”Ihan sama.”.

Helpoksi menee. Kaikki käy. Ehdotan siis jotain chinos -tyyppistä. Nuori mies: ”Ihan sama.” .

Kaupassa kysyn puhutteleeko housuvalikoima mitenkään nuorta miestä. ”Ihan sama. Ei täällä ole mitään”. Jaha, seuraavaan kauppaan.

Muutaman kaupan jälkeen ilmenee, että tarjolla on enimmäkseen kirkkaan värisiä chinoksia. Klassinen beige ja muut hillitymmät värit on loppuunmyyty. Ehdotan niitä värillisiä. Terhakka myyjä rakentaa kirkkaan sinisten chinosten ympärille asukokonaisuuden. Nuori mies: ”Noi värilliset on teidän juttu, ei mun.”.

Nuori mies sovittaa muitakin housumalleja, koska se nyt on "ihan sama". Osa malleista on hänen mielestään liian kapeita, ja ”sähän näistä kapeista housuista tykkäät, en mä.”. Osa malleista on sellaisia, että nuoren miehen mielestä ”sun ikäiset ehkä tykkää noista, en mä.”. "No, jos kokeilisit nyt kuitenkin näitä.", ehdotan. ”Ihan sama”. Ne Ihan Samat osoittautuvat hänelle liian lyhyiksi.

Kun lähes kaikki kauppakeskuksen kaupat on käyty läpi, päätän omalta osaltani luovuttaa. Housuja  valmistajalta Ihan Sama koossa pitkä ja laiha ei tällä kertaa löytynyt. Nuori mieskään ei voisi näyttää enää vähemmän kiinnostuneelta. Menkööt vanhat farkut ainakin seuraavan päivän.

Kerron, että täytyy vielä käydä ruokakaupassa. ”Onks pakko?”. On. Onko ruoka toivomuksia ? ”Ihan sama.”.

Nuorten miesten sovelluksia pukukoodista keväällä 2012





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti