sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Myöhäsyntyinen romantikko

Myöhäsyntyinen: Tätä sanontaa käytetään ajatuksesta, josta sen syntyessä aika on ajanut jo ohi. 
urbaanisankirja.com


En ole pitänyt itseäni erityisen romanttisena ihmisenä. Repsahdan tosin, jos sitä repsahdukseksi voi kutsua, ajoittain draaman puolelle. Maailmankuvanikaan ei ole kovin ”tieteellinen”, kaikkea muuta. Romanttiseksi en itseäni silti kuvailisi.

Romanttisuus on aika tulkinnallista. Missä kulkee Drama Queenin ja romantikon raja? Vai ovatko ne sama asia vai vain saman asian eri puolia? Onko sydänsurujen sekainen masennus romanttista, osa elämää vaiko peräti sairasta? Alexandre Dumas nuorempi teki tuberkuloosista taidetta ja romantiikkaa. Zola tappoi Nanansa isorokkoon, tosin kuvaus siitä on vähemmän romanttinen. Kirjallisuuden tutkija, psykologi, sosiologi ja feministisen genren edustaja voisi nähdä noissa tapahtumissa muutakin kuin romantiikkaa. Niin ja 1970-luvun suurhitti Love Story ...

Mutta joku nyt saa minut haikailemaan romanttisten talojen, sisustusten, vaatteiden, ihan kaiken perään.

Ja vaatteiden grunge -tyyliselle romantiikalle, tyyliin Destiny, avaisin periaatteessa vaatekaappini heti: Ewa I Wallalle, Odd Mollylle etc . Vaatteiden suhteen on tosin tehtävä muutama järkilähtöinen ratkaisu ennen kuin ryhdyn näyttämään ryysyläiseltä 1800 -luvun Lontoosta. Ja ryysyläisromanttisena grungenakin haluan ehdottomasti näyttää itseltäni enkä yli-ikäiseltä teinitytöltä.   

Ja mikä ihme saa minut edes pohtimaan asiaa sunnuntai-aamuna. En tiedä. Ehkä nyt vain on koittanut romantiikan aika.

http://www.youtube.com/watch?v=_xJXaqAk04I&feature=BFa&list=AL94UKMTqg-9CVPCdKppHsjGFEhj14dm3U

Kaikki kuvat MS/ NS/ IS ellei lähdettä ole mainittu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti