torstai 3. syyskuuta 2015

Kuri ja järjestys se olla pitää - päässäkin

Päästä puuttuu kuri ja järjestys.

Olen syksyn myötä aloittamassa niin paljon uutta, että täytyy pitää pään järjestelytauko. Muuten käy niin kuin tänään.

Tänään oli tarkoitus kerätä syys- ja talvivaatteista ne, jotka voisin heittää SPR:lle. Keräsinkö? En.

Tänään ajattelin mennä kokeilemaan, josko käsi kestäisi tanssitunnin. Meninkö? En.

Tänään ajattelin lukea jonkun niistä kirjoista, jotka meillä ajelehtivat pitkin pöytiä odottomassa lukemista: Stoner, Kirjan kansa, Aurora, Wolfhall, Hypnotisoija.... Luinko? En.

Tänään ajattelin tehdä jotain lapsen huoneessa olevalle puolivalmiille "maalaukselle", mikä jäi kesken kun käsi piti panna kipsiin. Teinkö? En.

Pari muutakin asiaa on vähän vaiheessa, mutta ne eivät oikeastaan niin haittaa.

Joku viikko sitten palasin naisten ikiaikaiseen harrastukseen eli kirjontaan. Kävin Aimin putiikissa Padasjoella muissa asioissa, mutta kuvan kanavatyö lähti mukaan. Ei yhtään sen idioottimaisempaa kuin aikuisten värityskirjat, mutta todella rauhoittavaa. Ja on minulla se värityskirjakin.

Toinen juttu on, että olen päättänyt verestää venäjän ja heprean taitojani. Muutkin kielet kaipaisivat vähän virittelyä. Parikymmentä minuuttia päivässä melkein riittää. Olen sitä muutamana päivänä nyt tehnyt ja aion jatkaa.

Tänään kävin myös laulutunnilla, jota olen suunnitellut jo pari vuotta. Jännitti enemmän kuin hammaslääkäriin meno. Tunnin jälkeen oli todella hyvä mieli. Laulaminen siellä tuntui helpolta ja rennolta. Yritän mennä uudestaan joskus lokakuun alkupuolella. Valokuvaajakin voisi oikeastaan lähteä mukaan.

Sain myös kirjoittajakoulutuksen ensimmäisen tekstin lähetettyä. Luin tuon tekstin myöhemmin vielä kertaalleen. Blaah. Se mikä muutaman lukukerran jälkeen oli tuntunut hyvältä, olikin nyt epäselvää solkkausta. Huomenna laadin palautteet parin muun tyypin juttuihin.

Suurin juttu on, että tässä rivarissa asuminen on kai hiljalleen tulossa tiensä päähän. Kohta 18 vuotta riittää. Uusi koti on etsinnässä. Ei kiireellä vaan hissun kissun. Potentiaalista uutta kotia käytiin eilenkin katsomassa. Kiinteistövälittäjälle on lähetetty lista kysymyksiä tänään. En ole elämäni aikana muuttanut kovin montaa kertaa, niin että etenkin minulle uusi koti on tosi iso juttu. Valokuvaaja on hiukan rutinoituneempi muuttaja. Haussa on paljon valoa, isoa yhtenäistä tilaa, kotirauhaa, puutarha. Katsotaan mitä tästä tulee.   




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti