lauantai 3. tammikuuta 2015

Uusi vuosi alkaa

 
via
Miten kitch ja lankkuaita voi näyttääkin noin kivalta kuin kuvassa. Ja ananaslamppu!

Minimalismini onkin joutunut koetukselle, kun ennen joulua teimme 62 m2:stä, kahdesta makuuhuoneesta,  olohuone-keittiö-eteinen -järjestelmästä asuttavaa tilaa kolmelle, satunnaisesti neljälle. Millaiseksi kaikki muotoutuu ei ole vielä selvää, mutta jouluna testattu "vierashuone-työtila" osoittautui ainakin yllättävän toimivaksi. Ms van Holland ei suuremmin valittanut. Poika sen sijaan harmitteli pienempää huonettaan, mutta eiköhän tuo tuosta tyynny. Kirjahyllyjä tuli lisää, eteiseen asti. Kirjoista saisi vaikka kyläkouluun kirjaston.  Kirjoja on kahdessa rivissä hyllyillä. Onneksi on Lundia!    

En yleensä lupaa mitään. En juuri missään asiassa. Nyt kuitenkin päätin, että viitenä päivänä viikossa meiltä lähtee yksi meille turhaksi turjakkeeksi osoittautunut tavara myyntiin, kierrätykseen, roskiin. 300 tavaraa vuodessa, noin, kuulostaa aika paljolta. Saa nähdä mitä siitä tulee. Energisempää elämää.

Lupauduimme Valokuvaajan kanssa ottamaan tähän Valokuvaajan entisestä elämästä myös pari pientä koiraa, jackrusselin ja podengon. Koirien nykyomistaja pyörsi kuitenkin puheensa, kun toinen niistä "oksentaa jos laittaa pannan kaulaan". Just. Oletko ikinä kuullut valjaista koiralle? Olisi oikeasti ollut kivaa, jos olisivat tulleet tänne.

Osallistuimme myös taas kerran Suomenlinnan hoitokunnan asuntoarpajaisiin. Valokuvaaja tosin on epäileväinen. Niin kiva paikka kuin Suomenlinna muutoin voisi olla, on auton pitäminen siellä, eli mantereen puolella, ehkä hankalaa. En tiedä. Porvoosta kotoisin olevaa ja Vanhassa Porvoossa lapsuutensa viettänyttä minua, tuo museossa asuminen viehättää ja saarella asuminen ja meri. Ainakin nyt. Todellisuus voi olla mitä tahansa.

Viime vuosi oli hyvien muutosten vuosi: lapsi kotiutui kouluunsa Ruotsissa, Valokuvaajan kanssa päätettiin aloittaa siitä mihin 45 vuotta sitten jäätiin, työpaikka pysyi samana - minulle kaikkien keikka- ja osa-aikatöiden konkarille tosi harvinaista - ja paljon muuta hyvää, uutta ja uusittua tuli elämään.

2015 on kai virallisesti Kirjan vuosi. Minulle se on myös uuden oppimisen vuosi.  Todella monta juttua odottaa opettelua ja toteuttamista.

Ehkä tiibetiläiset ajattelijat ei olleet ihan väärässä kirjatessaan hyvän ja tasa-painoisen elämän edellytyksiä:

1. Kuuntele aina, mitä sisäinen äänesi eli intuitiosi kertoo tilanteista ja ihmisistä.
2. Kun olet terve, syö ja juo aina sitä, minkä intuitiivisesti tiedät olevan sinulle hyväksi. Kuntoile juuri sen verran kuin haluat: vähän tai paljon.
3. Kunnioita toisia ihmisiä ja elämänmuotoja.
4. Ole niin hyvä kuin voit, äläkä tee mitään, minkä uskot olevan väärin.
5. Tee sellaista työtä, jota todella haluat tehdä ja TARVITSET. Tyytyväisyys on parasta lääkettä.
(Lähde: Hiljaista elämää -sivusto)

Näillä vuoteen 2015.
Hyvää vuotta jokaiselle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti