lauantai 15. helmikuuta 2014

Valentine´s hangover

VIA
Oikeesti. Taas kerran. En juuri välitä Ystävänpäivästä. Parempi tietty sekin kuin ei mitään, mutta jos valita pitää, niin mieluummin vanhakantainen, amerikkalaisten elokuvien Valentine´s Day, romanttisen rakkauden päivä ja elämän romanttiset ylellisyydet, kuin käytännölliseltä kuulostava Ystävänpäivä.

Ystävänpäivän johdosta puimme kuitenkin perjantaina vaaleanpunaisen skumpan äärellä niin rakkautta, ystävyyttä kuin lentolippujen hintaa. Lopputulemat: ihastuksen puuskassa ostetut lentoliput tulevat sikakalliiksi, rakkautta varmasti on - jossain, "ollaan vaan ystäviä" on keskimäärin typerin, vaihtoehtoisesti surullisin ja epätasa-arvoisin lause, minkä nainen voi miehen suusta kuulla - paitsi silloin harvoin kun oikeasti ollaan ystäviä. Ja silloin asiaa ei tarvitse edes lausua ääneen. Ja huom. me puimme nyt asiaa naisen kannalta.

Se romantiikka -osio sitten. Mihin se hävisi? Missä vaiheessa elämästä tuli näin kovin käytännöllistä?  Mihin ovat kadonneet pienet ritarillisuudet? Mihin hävisi romantiikkaan liittyvä miellyttävä epäkäytännöllisyys, järjestelyt ja päiväunelmat? Mihin ovat jopa kirjallisuudesta kadonneet kreivi Vronskyt, mr Darcyt ja mikä sen Shopaholicin miehen nimi nyt olikaan ja ne kaikki muut ritarit? Tosin Tolstoin Vronsky oli viittä vaille ymmärtämätön nilkki, vaikka ei Annakaan loppuvaiheessa mikään suoranainen mielenterveysmainos ollut, ja Bridget Jonesin Darcy - puhumattakaan Jane Austenin Darcysta - on tainnut kuolla kupsahtaa. Mutta silti ....no, ensi vuonna on uusi Valentine´s day.

Mikä muuten on romanttisin kirja minkä olet lukenut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti