lauantai 30. marraskuuta 2013

Voimavaatteet, mielihyvähetki, taiteilijatreffit

While trying to increase my energy level, I noticed some important things in my life.

Sometimes I just wear  wrong clothes. Clothes that don´t give me anything. Clothes that I even hate. That I`ll change. 

I also noticed that I need more moments of pure pleasure in my life. I just need more creativeness around. More flow kind of experinces

And I simply need to take better care of myself even physically.  At the end, I am the only one responsible of my wellbeing.
_____________________________________________________________________________

Energianlisäys projektini on edennyt siihen pisteeseen, että meillä on perussiistiä. Perussiistiä, ei syväsiistiä. Ajatuksen tasolla olen siivonnut muutaman kaapinkin. Pino kirpparivaatteita odottaa silitystä ja kuvausta.

Tein muutaman tärkeän lisäyksen omaan hyvinvointiini:


Voimavaatteet:
Tapasin naisen jolla oli todella hauskat talvisaappaat. Kysyin mistä ne olivat kotoisin. Nainen kertoi ja lisäsi: "Mä tunsin kuinka voimaannuin kun vedin nämä jalkaan!". Minun voimavaatteeni? Tällä hetkellä varmaan hame. Minulla vain on niitä - no yleensäkin vaatteita - aika vähän. Se ei kuitenkaan ole este. Pidän niitä mitä on. Ja voimavaatteeseen voimakengät! Mainostetaan nyt: Camperin Agathat - nauhalliset mustat nilkkurit.

Mielihyvähetki:
Ehkä enemmän kuin koskaan tarvitsen mielihyvähetkiä. Hetkiä jotka vievät mennessään, täydellisen keskittymisen hetkiä. Mihaly Chikzenmihalyi kutsui sitä flowksi. Tarvitsen tuon flown ihan vain tolkuissani pysyäkseni. Piirtämistä, laulamista, kirjoittamista, vaatteiden tekoa peliin.

Tähän löyhästi liittyen tarvitsen myös hyvinvointihetken: jotain mitä teen itseni hyväksi ihan fyysisesti. Liikun sen verran paljon ettei pelkkä liikunta riitä. Aletaan nyt vaikka riittävällä nukkumisella, syömisellä, rentoutumisella, valitsemalla tekemisiäni. Miksi lopulta teen jotain, välttämättömyydet poislukien, mistä en edes pidä? Hiukan creepy syy hyvinvointihetkeen on sekin, etten enää ole "nuori ja nätti". Täytän 55 tammikuussa. Elämä vaatii veronsa. Ja saa vaatiakin. Onpahan eletty. Mietin äsken asiaa vähän enemmänkin, koska yksi elämäni ihastuksista täyttää tänään 66 ja toinenkin aika paljon. Mazel tov, Itzhak! Onnea Aki! 

Taiteilijatreffit:
Julia Cameron, amerikkalainen luovuuskouluttaja, lanseerasi käsitteen taiteilijatreffit: viikottaisen kohtaamisen jonkun, ehkä täysin uuden, asian, ihmisen kanssa, joka vie sinua eteenpäin tekemään sitä, mitä pidät tärkeänä. Kokemus antaa uusia ajatuksia, laajentaa tajuntaa. On ihan sama käytkö lankakaupassa ihailemassa värien runsautta, metsäretkellä, teatterissa, laulamassa tai jonkun ihmisen työhuoneella. Kunhan menet ulos, teet jotain. Mielihyvähetki ja taiteilijatreffit eivät ole kovin kaukana toisistaan.

Näillä ensi viikkoon.  
 

2 kommenttia:

  1. Mahtavia termejä tärkeille asioille! Huomasin heti miettiväni omaa vaatekaappiani ja kenkäkomeroani. En ole osannut nimetä ilmiötä, mutta minulla on todellakin vaatekappaleita, joita puen aina tietyssä mielentilassa tai tiettyä mielentilaa tavoitellessani. Niitä on useita ja monenlaisiin tunnetiloihin. Minun pitää ehkä nimetä ne.
    Hyvinvointihetki on hetki, jonka olen oppinut järjestämään aivan lähivuosina. Toisinaan se vaatii jopa tiettyä itsekkyyttä, jotta sille löytyy aikaa. Nykyään löydän niitä hetkiä ehkä jopa liiankin hyvin ;-)
    Taiteilijatreffit ovat aivan välttämättömyys, jotta näin levoton sielu pysyy edes hieman järjissään. Ajautuisin muuten niin syvään apatiaan, että sitä synkkyyttä ei sietäisi kukaan. Pyrin järjestämään näitä päivittäin. Olkoon se sitten uusi ajoreitti tuttuun paikkaan, hetken mielijohteesta suunnitelmien muutos, tilanteeseen ja hetkeen tarttuminen ilman ennakkosuunnitelmia tai yksinkertaisesti juttelu tuntemattoman kanssa tai uusi harrastus tai innostus paneutua johonkin uuteen asiaan. Kaikki mikä poikkeaa arkisista rutiineista rikastuttaa päiviämme!
    Laita päivitystä sitten, että miten nämä teemat tulevalla viikolla toteutuivat arjessa! Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Osuit asiaan. Nuo hetket ovat usein pieniä ja ohikiitäviä. Ne täytyy vain opetella huomaamaan ja ottamaan kiinni. Voiko ajaa toista kautta, voiko tehdä asiat toisin, voiko vastata "kyllä" kun mielesi kutsuu sinut uuteen leikkiin. Kivaa viikkoa sinnekin!

    VastaaPoista