sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Vapise Terence Conran ja kumppanit ...

Nyt ei auta kauniit kuvakirjat eikä tanskalaistyyliset sisustusjutut. Nyt tehdään pienestä tilasta oikeasti asuttavaa. Kyseessä ei ole mikään 120m2 "small apartment" vaan 62 neliötä ja 17 vuotta vanha tilaihme. Tilaa tulee kahdelle ihmiselle, mutta aika paljon se on käytössä kolmelle, ja sitten vielä neljännelle, hiukan satunnaisemmalle kävijälle. Ja isompaakin porukkaa olisi kiva syöttää, juottaa ja yövyttää aika ajoin.

Toki tästä tulee puulattiainen, hillityn vaalea unelma. Toistaiseksi on vain tyytyminen harmahtavaan muovimattoon ja kaikenkirjaviin kalusteisiin.

Ensimmäiseksi siirretään kirjat. Tutkimusten mukaan kirjat kotona lisäävät lasten älyllisiä kykyjä. No meiltähän tätä "kehittävää" luettavaa löytyy: "Herkkuja riistasäilykkeistä", "Shoppaholic", "Oman koiran hoito", "Hevosen hoito", "Akvaarion hoito", "Kukko kananlihalla ja muita koululaisvitsejä" ym. Kalat hyppäsivät taivaalliseen uima-altaaseen vuosia sitten, koira kuoli ja hevosta ei ole koskaan ollutkaan. Pikkuseikkoja. Mitä sitä ei säilyttäisi lastensa älyllisen kehityksen vuoksi. Astmakin kehittyy siinä sivussa. Äkäinen pölymäärä lehahtaa ilmoille kun kirjoja siirrellään.

Kirjahyllyillä tehdään minulle ja Valokuvaajalle työtilaa ja Ms van Hollandille nukkumatilaa. Ihanan kekseliäs tilaratkaisu! Just. Kirjahylly on iso ja hyvä väliseinä. Täytyy vain toivoa ettei Ms van Holland potkaise sitä nurin nukkuessaan. Tulee ruumiita

Kun kirjahyllyllä on viety puolet olohuoneesta, tungetaan jäljelle jäävään tilaan sohva, ruokapöytä, lisää kirjahyllyjä, kaksi levysoitinta, kolme CD soitinta,  vinyylilevyjä, muita levyjä, kaapillinen värejä, dioja, valokuvia, piirrustuksia, papereita, lankoja, kangastilkkuja, valokuvaajan palkinnot ... you name it!


Perushamsterin pesäkolo eli eteinen tyhjennetään. 


Seilorilapsi muuttaa pienempään huoneeseen.

Keittiö on jo aikalailla putz blank.

Valokuvaaja on ajoittain epätoivoinen sen suhteen, että mahdutaanko me kaikki oikeasti tähän. Mahdutaan. Varmasti. Parin viikon kuluttua täällä on jo joulurauha.

Ja mitä ns. hihojen heilutteluun tämän muuton merkeissä tulee, niin tästä lähtee .... 


via

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti