sunnuntai 3. helmikuuta 2013

"Jos muuttaisin Hankoon" -projekti

Olen muutama vuosi sitten käyttänyt aikaani nykyisen Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulussa oppiakseni projektihallintaa. Projektissa nimeltä  "Käyn Töissä Hangossa" tuo hallinta ei nyt pure. Juttu lähtee lapasesta. Päivistä tulee liian pitkiä. Sivuprojektiksi tunkee "Jos Joskus Muuttaisin Hankoon".  

Mitä Hangosta sitten löytyy? Missä haluaisin asua? Missä haluan herätä joka aamu? Merimaisemassa? Aloittaa aamulenkin rannalla heti kotiovelta? Ottaa koiran? Sisustaa? Hankkia työhuoneen? Tehdä tilaa pianolle? Juoda kahvit terassilla? Pitää puutarhan?

Asuminen Hangossa tuo yleensä ensimmäiseksi mieleen Appelgrenintien villat. Villat ovat kuitenkin rajallinen luonnonvara, hinnoittelu sen mukaista ja pankissa ei ehkä katsottaisi mielihalujani erityisen suopeasti. Enkä todellakaan tarvitse esimerkiksi kymmentä huonetta. Tosin vanha totuus on, että "you never know how many friends you have until you own a beach house.".
  
Beach housea odotellessa voisin ehkä vuokrata jotain. Toisaalta olisi kiva olla jotain pysyvämpää. Tämänhetkisellä hankolaisversiolla maailmantalouden menosta se "pysyvämpi" jää kyllä minulle senkin jälkeen, kun jo haluaisin siitä eroon. Valinnan varaa kuitenkin on. 

Yhtä 1940 - luvulla rakennettua Puutarhakadun kerrostaloa olen katsellut hiukan "sillä silmällä". Kerrostalo ei tosin olen ihan ykkösenä toiveissani.  Rannallakaan se ei ole, ja merelle ei edes näy, mutta jokin paikassa viehättää.  "Sillä silmällä" saisin myös asunnosta oman versioni alla kuvatun asunnon tyylistä  - tai sitten jotain ihan muuta. 

Hangossa toimiville kiinteistövälittäjille pieni vinkki: kohdekuvissa kannattaa pyrkiä laatuun. Alla olevat ruotsalaisen Bolaget kiinteistövälityksen kuvat ovat aika tehokkaita levitessään erilaisten blogien kautta hyvinkin laajalle. Tähänkin blogiin kuvat päätyivät Bolagetista  My world apart ja Keltainen talo rannalla - blogien kautta. Rauhallisia, selkeitä huoneita, jos vielä pystyy katsomaan kauniin sisustuksen taakse.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti